Chit-chat cu The Gemini Bros

Faboulous!

Da, probabil aşa i-aş descrie şi eu pe băieţii de la The Gemini Bros care obişnuiesc să-şi încânte publicul cu ritmuri de jazzy house, disco şi acid disco şi cu o atitudine très chic.

Ionuț şi Răzvan, atât producători cât şi Dj, îmbină profesionalismul şi pasiunea cu vibraţiile pozitive şi cuceresc cluburi de succes de pe întregul continent, ca Ministry of Sound din Londra, Electric Brixton, Gigalum în Dortmund, Hanovra.

După un review în MixMag, cei doi frați au primit 8/10 pentru remixul “Beat Broker – Deep Breath [Gemini Brothers Remix]”.

The Gemini Brothers take things more electronic and in doing so turn out a hypnotic groover with a inescapable synth riff perfect for transitioning into Italo or cosmic numbers. MixMag

1277864_638838526149504_2048524447_o

Am avut plăcerea să stau la un mic chit-chat cu baieţii de la The Gemini Bros, care VINERI 28.02, o să fie prezenţi în Trippin Cafe.

1. Povestiți-mi pe scurt despre drumul vostru spre cariera muzicală. Ce v-a inspirat să ajungeți aici?

Cred ca mai de graba a fost pasiunea pentru placi si platane prima oara, dupa aceea atmosfera, lumea implicata, arta in sine. Pe scurt, primul gig cu DJ Vasile in Web Club prin 2001, de atunci giguri pe aici si pe afara, plus de ceva timp productie – care ne place enorm si ne tine “ocupati” tot timpul! Si vorba unui clasic in viata – “We’ll never stop living this way!”.

2. Ce exprimă pentru voi genul muzical pe care îl abordați?

Daca acum ceva ani eram destul de ancorati in funk, nu-funk, nu-disco si alte genuri adiacente, in ultimii ani am inceput sa revenim la prima noastra dragoste, adica techno, dub, si ceva elemente de disco. Cred ca incet incet pot spune ca evoluam, cautam alte sunete, alte influente, alti artisti implicati in genurile mai sus mentionate.

3. Cu siguranță lista de oameni din muzică pe care îi admirați este lungă, dar haideți să vedem măcar 2 artiști alături de care visați să împărtiți pupitrul în cadrul unui eveniment sau pentru o colaborare.

Nu suntem ahtiati sa impartim pupitre cu cine stie ce artisti, a cam trecut perioada aceea. Cum suntem foarte focusati pe productie in ultima perioada ne gandim in primul rand la colaborari gen piese impreuna cu…sau remix-uri pentru… Ne-ar face o deosebita placere sa ii cunoastem si sa putem colabora cu Daniel Avery sau Erol Alkan, desigur Andrew Weatherall este in target-ul nostru dar foarte greu de “ajuns” la el. Am avut destui de multi artisti cu care ne-am dorit colaborari si s-a intamplat, spre exemplu Pete Herbert sau Faze Action, asa ca suntem optimisti ca intr-un viitor indepartat sau apropiat vom realiza aceste colaborari mult visate.

4. Care sunt acele 2 piese pe care oricât de mult le-ați asculta nu există cuvintele: “m-am săturat/plictisit.“

Nick Cave and the Bad Seeds – Red Right Hand

A love from outer space – Andrew Weatherall: Masterpiece

5. La Brașov este încă foarte frig și lumea iese cu greu din casă. Cum i-ați putea convinge să vină vineri în Trippin Cafe?

Cred ca nu trebuie noi sa ii convingem intr-un fel, singurul mod de a fi convins este cheful de dans intr-o seara de vineri, intr-o locatie deosebita si cu oameni deosebiti. Intotdeauna au iesit party-uri fantastice in Brasov, avem convingerea ca si de data aceasta publicul va fi pe masura. Deci, DANCE!

E cazul să lăsăm muzica să-şi spună cuvântul. Ascultă ultimului lor EP ce include release-urile,

“Jeckermich”, (un Original Mix şi două remixuri) & “Blues Ventura”, o colaborare între Gemini Bros şi deja legendarul Electric Brother (un Original Mix şi remix de la The Pushamann).

 

About The Author

Bianca Bideac

Day dreamer, night thinker. Self-proclaimed music enthusiast.