Români de calitate.

Astăzi este ziua României şi implicit şi a noastră.  Şi credeţi-mă dragi români, avem cu ce ne mândri, trebuie doar să ştim unde să ne întreptăm atenţia, să ne schimbăm un pic mentalitatea de aspri critici şi să apreciem mai mult creatiile 100% româneşti.

1474480_623773867687506_1204270236_n

Pe plan electronic muzical, avem o întreagă istorie în spate, cu

“oameni simpli, foarte pasionaţi, profesionişti, bucuroşi că le apreciază cineva munca asiduă şi sacrificiile, dar şi sensibili, uneori dificili, frustaţi, stări motivate de reticenţa şi imaturitatea publicului ascultător.” – S.Moldovan, Enciclopedia muzicii electronice româneşti

Sunt multe talente şi proiecte în România care trebuie menţionate, de aceea am decis că vreau să aflu ce artişti merită interesul şi admiraţia publicului român. Şi din păcate este o listă încă scurtă, doar o fărâmă din potenţialul ţării.

Silent Strike
(propus de Alexandru Bungau)

Silent Strike este un nume sonor printre pasionaţii muzicii electronice. Şi-a expus până acum talentul în 5 albume: Silent Strike, 3 a.m., Alb, Instrumentals şi Singularity.

Piesele “Words Kill People” şi “Flowers” au ilustrat videoclipurile oficiale de promovare din campania “Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007”, iar piesa “No Rules Left..” în colaborare cu Sukie Smith (aka Madam) apare pe soundtrackul filmului american The Truth About Angels (2009).

Facebook Soundcloud

A.R.M.E
(propus de Forma)

Un duo de exceptie, A.R.M.E, explorează cu mult bun gust genul garage si UK house.

Facebook + Soundcloud

Cosmin TRG

Cosmin Nicolae pe numele sau real, are un palmares cel putin impresionant in spate, fiind unul dintre promoterii miscarii drum&bass. In anul 2005 un alt gen a ajuns pe primul loc in preferintele sale si anume dubstep-ul. Tehnica, selectia, varietatea de care da dovada in seturi, energia sa l-au propulsat pe TRG pe o pozitie onorabila in topul celor mai buni DJ si producatori din Romania.

FACEBOOK

Atapy
(propus de Mihai Darie)

Născut în 1986, în Mureş, Arpi a fost atras de mic de muzica electronică, însă abia în 2010 a început să pună mai mult accent pe arta producţiei. Atapy este un producător foarte talentat, piesele sale primind aprecierea unor nume ca M.A.N.D.Y., Dubfire, Laurent Garnieri, Richie Hawtin, Tom Budden, Djuma Soundsystem, Someone Else, Jacuzzi Boys sau Brothers Vibe.

Facebook + Soundcloud

K-lu
(propus de Silviu Soimu)

Deşi pasiunea pentru scratch-uri a existat încă din vremea adolescentei, K-lu a făcut primul contact cu platanele abia prin 2002-2003 şi mixează în faţa publicului din 2005.

Originalitatea creaţiilor sale l-au facut încet încet, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciati producători şi Dj din frumoasa noastră patrie. Piesele şi videoclipurile sale au un aer vintage, imbibate însă perfect cu ritmuri autohtone de funk, hip hop, breaks și tehnici de turntablism.

Facebook + Soundcloud

Argatu
(propus de Gabriel Calin)

La 19 ani, Argatu este probabil unul dintre cei mai tineri producători ai ţării. Este născut pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Tot astăzi, Culese din cartier prezintă – Argatu – Volumul 2.

Facebook

Subcarpaţi

Subcarpaţi este un manifest cultural contemporan, concentrat în jurul infiltrării folclorului local în diverse genuri muzicale din underground.

FACEBOOK + SITE

Danaga
(propus de Ionut Hartopeanu)

Daniel Aga și-a început aventura sa muzicală în 1998, ca solist vocal și chitarist într-o trupa rock. Muzica lui este un amestec între diferite genuri, de la muzica electronică a anilor 60 și 70, jazz, hip-hop, funk până la tehno ș house, cu influențe din folclor.

Gemini Bros
(propus de Natalia Albota)

Gemini Brothers sunt doi frati care au cunoscut o ascensiune surprinzătoare în scena party-urilor autohtone. Ei au debutat in 2001 şi de atunci au mixat alături de dj-i techno şi electro din străinate, cu renume (Dirk Diggler, Pauli Steinbach şi Voy Larkin din Germania).

FACEBOOK + SOUNDCLOUD

Undoo

Dj Undoo a început să producă muzică pe calculator şi să exerseze scratch-uri de la vârsta de 17 ani.  S-a axat mai mult pe aria hip-hopul, colaborând cu artişti precum: K-gula, Bitza, Puya, Simplu, H8, Viţa de Vie, Veritasaga, Da Hood, Gojira, Raku, Guess Who & Spike , Silent Strike, Subcarpaţi, Deceneu şi mulţi alţii din sfera muzicii Underground.

FACEBOOK + SOUNDCLOUD