The FRESH prezintă lansarea albumului Deliric x Silent Stike

Deliric x Silent Strike

Provin din underground, dar au fost influențați de genuri muzicale complet diferite. Unul din ei e rapper, celălalt produce muzică electronică. Amândoi în antiteză cu superficialitatea care definește lumea modernă, interesați doar să-și expună cât mai mult din suflet prin muzică. Au început să colaboreze în urmă cu mai bine de 10 ani, iar anul trecut, în vară, au lansat primul lor album împreună: DELIRIC X SILENT STRIKE.

Pe scenă li se vor alătura fetele de la Muse Quartet, care vor da o notă unică showului datorită instrumentelor clasice. Nu vor lipsi nici Doc sau Vlad Dobrescu, colegii din trupa C.T.C. Line-up-ul va fi completat Tripple 2, doi frați gemeni cu rădăcini din Ghana și Finlanda, care vor cânta în deschidere. Atmosfera de after-party va fi întreținută de DJ Shanti K.

Albumul DELIRIC X SILENT STRIKE este un experiment în care cei doi artiști reușesc o fuziune perfectă între stilurile lor, materializat în 17 piese. Acesta a fost lansat online în vara 2016, fiind disponibil atât la streaming, cât și pentru a fi descărcat gratuit. Doar pe YouTube, piesele au acumulat peste 14 milioane de ascultări.

În decembrie 2016 a urmat varianta în format fizic a albumului, un deluxe pack lansat într-o ediție limitată – doar 1.000 de bucăți. Acesta conținea un CD cu albumul, unul cu instrumentalele, precum și un vinil cu două piese mai vechi ale celor doi: Negru și Ambrozie. Bookletul a fost imprimat cu vopsea specială, invizibilă, care poate fi văzută doar cu o lanternă UV (inclusă în pachet).

Mâine” este piesa de pe album care a adunat cele mai multe ascultări, fiind ulterior promovată și printr-un videoclip complex: o animație creată de Paul Mureșan si Liviu Pop din peste 5.000 de desene în grafit, pastel, acrilic, acuarelă și tuș.

La sfârșitul anului a fost lansat al doilea single de pe album, “Eroare”. Acesta a fost promovat printr-un videoclip filmat la New York și regizat de Florina Titz, cunoscută pentru Trip – un film produs independent care a fost premiat la numeroase festivaluri de specialitate.

DELIRIC

Deliric e pasionat de hip-hop de când se știe. De poezia acestui stil muzical, de ritm, de jocurile de cuvinte. A pus bazele primei sale formații la 11 ani, împreună cu doi prieteni de joacă. Pe cât de imaginare erau versurile cu care se juca în copilărie, pe atât de mult își expune acum sufletul în muzica sa, fiind apreciat pentru sinceritate și transparență.

La sfârșitul anilor ’90 a co-fondat Facem Records, primul label independent de hip-hop din România. În aceeași perioadă a înființat proiectul C.T.C. (Controlul Tehnic de Calitate), trupă din care face parte alături de Vlad Dobrescu și DOC. În 2005 au lansat “Dificultăți Tehnice”, primul lor album. Este materialul în urma căruia au devenit una din cele mai influente trupe hip-hop din România.

Pe Silent Strike l-a cunoscut în 2005, când, împreună cu colegii din C.T.C., au colaborat la piesa “Echilibru”. Au urmat mai multe piese Deliric și Silent Strike: Gloanțe Oarbe (în 2009), Demoncrație (2010), Negru (2011), Ambrozie (2011). 2016 este anul care marchează primul lor album împreună, DELIRIC X SILENT STRIKE. Este un material extrem de personal, cu versuri care-i reflectă trăirile. Acesta poate fi descărcat de pe deliric1.ro , ascultat pe canalul Facem Records de YouTube sau Soundcloud.

SILENT STRIKE

Silent Strike  este un compozitor local de muzică electronică și de film. Cu 6 LP-uri și 6 EP-uri la activ, prezența sa în deschiderea unor artiști precum Faithless, Bonobo, Amon Tobin, Saul Williams, Dj Krush, Venetian Snares, Recoil, Jazzanova, Akua Naru, Kode9, Dj Food, Robot Koch și Mr. Meeble a venit firesc.

Colaborările sale cu muzicieni și tot tipul de artiști sunt extinse. Dintre ei merită menționați Lucian Ban, Mat Maneri, Alex Harding, Adrian Enescu, Ada Milea, Madam, Alexandrina, Monooka, Maria Radu, AiNA Roxx, Kazi Ploae, Norzeatic, Makunouchi Bento, Yvat, brazda lui novac, Specii, Subcarpați, ∆Aimon, Vlaicu Golcea, Sorin Romanescu, Electric Brother, DJ Vasile, Matze, Alienpimp, Dj Undoo, Dj Limun și mulți alții. 

MUSE QUARTET

Muse quartet caută mereu Altfelul: Fetele nu țin cont de limite și își exercită talentul și capacitățile instrumentelor clasice și în alte genuri muzicale, prezentând în concerte noi și noi nuanțe ale muzicii cinematice, pop, hip-hop și rock. Cvartetul a avut numeroase proiecte și colaborari atât în țară, cât și în străinătate alături de artiști de renume precum: Akua Naru, C.T.C., Golan, Smiley, Alexandrina Hristov, Alexandra Usurelu, byron, VUNK, Lucia, Byron, Andrei Tudor Band, Aeon Blank, Tomma Alistar și Silent Strike.

TRIPPLE 2

Duo-ul ganezo-finalndez de rap Tripple 2 e format din gemenii Chris şi Akrong. Cunoscuţi iniţial pentru OST-ul din filmul Korso “Funky Flame”, s-au găsit pe afiş împreună cu Lil Jon, Mario, Flo Rida şi Wu-Tang Clan. Single-ul “Alrigh” i-a consacrat în media ganeză, fiind votaţi printre cei mai hot debutanţi din Africa după Africanhiphop.com.

Consideraţi “un duo de rap al viitorului”, Tripple 2 cuceresc prin single-urile “Bills”, Godflow” şi “Nikeys” din ce în ce mai mulţi fani şi la nivel mondial. Aşadar, planurile lor ambiţioase de viitor includ un nou material discografic la început de 2017 şi un super-turneu în Europa şi Africa.

DJ SHANTI K

Unul dintre cei mai promiţători DJ-i emergenţi, Shanti K activeză de mult timp pe scena finalndeză de hip-hop. Este autor de warmup împreună cu Tripple 2 pentru o varietate de artişti de renume internaţional ca Wu Tang Clan, Lil John sau Flo Rida.

Făcând o artă din încălzirea publicului din Finlanda până în Grecia, DJ Shanti K propune selecţii versatile, cultivate din marea sa dragoste pentru muzica urbană plină de energie. Cum? Trap + muzică bass + hiphop = #dopesoundsonly by DJ Shanti K.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

BILETE:

– 30 de lei

– disponibile pe http://thefresh.ro/ cu printare acasă și la magazinul H2O

– la biletul online te poți înscrie în cursa pentru o invitație la Boiler Room & Ballantine’s 2.0: True Music ft. Maya Jane Coles din Madrid de pe 9 martie, cu avion și cazare incluse

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

EVENIMENT FACEBOOK:

https://www.facebook.com/events/1762320757420280/

About The Author

Bianca Bideac

Day dreamer, night thinker. Self-proclaimed music enthusiast.